Zo regel je een verblijfsvergunning

Zo regel je een verblijfsvergunning

Iedereen die langer dan 90 dagen in Nederland wil verblijven en niet uit een land die lid is van de Europese Unie komt, moet een verblijfsvergunning aanvragen. Het aanvragen van een verblijfsvergunning kan worden ervaren als een lang en lastig proces. Het is administratief gezien veel werk. Het is daarom ook begrijpelijk om ondersteuning bij de aanvraag van een verblijfsvergunning te vragen. Veel zaken zijn voor iemand zonder juridische kennis vrij lastig. In deze blog wordt uitgelegd hoe er een verblijfsvergunning aangevraagd kan worden. 

De MVV aanvraag

Het is in eerste instantie verplicht om een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) aan te vragen. Dit dient al geregeld te zijn voordat de persoon naar Nederland vertrekt. Er zijn een aantal voorwaarden om een MVV aanvraag te realiseren. Zo moet de persoon die in Nederland wil verblijven minimaal 21 jaar zijn. Daarnaast moet er het basisexamen “inburgering in het buitenland” afgelegd worden. Ook moet er een bepaald inkomen maandelijks binnenkomen voordat er een verblijfsvergunning aangevraagd kan worden. Daarnaast moeten alle nodige documenten geldig zijn, gelegaliseerd zijn en eventueel voorzien worden van een apostillestempel. Op de website van de Buitenlandse Zaken is te zien per land welke documenten nodig zijn. Zorg ervoor dat je een MVV in je bezit hebt voordat je aankomt in Nederland. Pas als de persoon in Nederland is, wordt de Toelating en Verblijf (TEV) procedure gestart.

Hulp van een specialist

Het aanvragen van een MVV en de TEV procedure daarna, zijn niet gemakkelijk. Het kan dan ook veel tijd kosten. Advocatenkantoor Servaas helpt u graag met de MVV-aanvraag en de TEV-procedure. Zij hebben hier veel kennis over en ervaring mee. Zo kunnen ze eventueel ook helpen bij een bezwaar tekenen als de MVV-aanvraag is afgewezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *