Tips bij letselschade door ongeval

Tips bij letselschade door ongeval

Als je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval en hierbij ook slachtoffer bent is het belangrijk om direct de volgende tips op te volgen zodat je later een sterke zaak hebt als je aanspraak gaat maken op een schadevergoeding. Het is verder ook belangrijk om zo snel mogelijk een gespecialiseerd letselschade advocaat in dienst te nemen. Deze kunnen jou het best helpen.

Tip 1. Maak zoveel mogelijk foto’s

Schiet direct nadat het ongeval heeft plaatsgevonden zo veel mogelijk fotos wat als bewijs kan dienen voor het geval je een schadevergoeding gaat eisen. Maak foto’s van alle opgelopen schade en vergeet ook niet de details te fotograferen. Fotografeer van dichtbij en verder weg. Zorg dat zowel jouw voertuig als die van de andere betrokken op de fotos staan. Op deze wijze kan een letselschade advocaat makkelijker aantonen wie er aansprakelijk is en wie er mogelijk recht heeft op een schadevergoeding. Schadevergoeding letselschade ontvangen? Schakel een goede letseladvocaat in.

Tip 2. Zoek getuigen

Een tweede tip die ervoor zorgt dat je zaak een stuk sterker is zijn getuigen. Controleer de omgeving op getuigen en vraag wat zei hebben gezien en of ze jouw verhaal kunnen bevestigen. Dit zal jouw dossier alleen maar ten goede komen. Zorg er ook voor dat je de contactgegevens van de getuigen opschrijft zodat er later nog in contact kan worden gekomen met ze mocht er iets missen of als er nog aanvullende vragen zijn. Als er politie aanwezig was bij het ongeval vraag dan ook om hun contactgegevens. Dit kan je helpen bij het krijgen van een schadevergoeding.

Tip 3. Na het ongeval direct een arts bezoeken

Zorg ervoor dat je na het ongeval zo snel mogelijk een arts bezoekt. In de eerste plaats bezoek je de huisarts. Deze zal jouw lichamelijk controleren en mogelijk letsel vaststellen. Indien nodig zal de huisarts je doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. Zorg ervoor dat je letsel, de oorzaak ervan en alle klachten duidelijk op papier zet. Zo kan de letselschade advocaat er zo’n sterk mogelijk dossier van maken voor jouw zaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *