Het post-corona onderwijs

Het post-corona onderwijs

Het onderwijs is sterk veranderd na de pandemie. In de pandemie zelf moesten alle leerlingen, jong en oud, switchen van offline naar online les. Dit had een grote impact op hun mentale weerstand en vooral ook op hoe de leerlingen informatie opnamen. Online lessen bekijken is namelijk vermoeiender dan offline waardoor de tijdspanne van hun concentratie op de proef werd gesteld. Afstandsonderwijs werd de norm na corona doordat sommigen zagen dat, vooral voor volwassenen, dit een grote opportuniteit was om les te kunnen volgen vanop welke afstand ook en toch het diploma te verkrijgen dat ze wouden. De lockdown had dus voordelen en nadelen, verschillend voor iedereen.

Online les

Ook al was online les voor jonge leerlingen geen goed idee, voor de oudere generatie zoals studenten van HBO of de Universiteit, was dit een welkom alternatief. Sommige lessen werden namelijk al opgenomen maar nog niet allemaal waardoor leerlingen soms moesten pendelen naar de universiteit ook al hadden ze maar 3 uur les of minder. Ook voor studenten van business schools was dit een welkome oplossing doordat studenten van over heel de wereld zo binnen een bepaalde school van hun dromen diploma konden halen. Dit gaf scholen meer de kans om studenten van over heel de wereld toe te laten en zo ook meer diversiteit te creƫren.

Meer leraren nodig

Doordat er zoveel meer gespecialiseerde studies zijn, is het soms moeilijk om genoeg leerkrachten te vinden die hiervoor opgeleid zijn. Hierdoor is er een lerarentekort ontstaan binnen bepaalde vakgroepen. Vooral de wetenschappelijke vakken en richtingen hebben een groot tekort aan leerkrachten aangezien er veel studenten na het afstuderen kiezen voor een job in de private sector. Indien je namelijk les wilt geven, moet je een extra master doen om zo leerkracht te mogen worden voor bepaalde vakken in het middelbaar. Ook wilt niet iedereen zich specialiseren en professor worden waardoor het soms moeilijk wordt de juiste personen te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *